یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۹۵ | ۰۹:۵۷ ۵ بازديد
با توجه به افزايش رقابت ميان كسب و كارها در سال هاي اخير و نياز بهرهگيري از فرايندهاي مدرن سيستمي و سازماني براي گسترش كسب و كار، افزايش بهره وري و تصاحب بازارهاي جديد، مديران و صاحبان كسب و كارها را بيش از پيش به سمت استفاده از نيروهاي آموزش ديده، براي رفع نيازهاي كسب و كار ها سوق داده است.
هرچند استفاده از فارغ التحصيلان رشته MBA براي گسترش كسب و كارها در جهان سابقهاي نزديك به يك قرن دارد ولي در كشور ايران اين نيازمندي عمدتا از ۱۰ سال گذشته رنگ و بوي جديتري به خود گرفته است. اما سوال اينجاست كه شركت ها، سازمان ها و كسب و كارها چقدر حاضرند براي به خدمت گرفتن اين افراد هزينه كنند؟
فارغ التحصيلان رشته MBA چه توانايي هايي دارند؟
با نگاهي به دروس تحصيلي دوره هاي MBA در مقطع كارشناسي ارشد و مشاهده دروسي همچون: اصول حسابداري، اقتصاد براي مديران، كاربرد آمار در مديريت، اصول بازرگاني و تجارت، نگرش سيستمي، مديريت نيروي انساني، مباني رفتار سازماني، مديريت منابع مالي، مديريت بازاريابي و . . . به اين نكته پي مي بريم كه اصلي ترين توانايي فارغ التحصيلان رشته MBA مجهز بودن به بيشتر ابزارهاي مديريت و رشد سازمان ها به صورت يكجا و تجميع شده است. اين افراد مي توانند با حضور خود در يك سازمان و با اطلاعاتي كه تقريبا از كليه حوزههاي مختلف كسب و كارها دارند، موجبات ظهور سيستم مديريت يكپارچه و هدفمند را در جهت رشد و گسترش كسب وكارها فراهم آورند.
شركت ها و سازمانهاي متقاضي فارغ التحصيلان رشته MBA
در ايران عمده شركت ها و سازمان هاي حاضر در بازارهاي مدرن و رقابتي مانند شركت هاي فعال در حوزه فناوري اطلاعات، انرژي، نفت و گاز و شركتهاي پروژه محور بيشتر متقاضي استفاده از فارغ التحصيلان رشته MBA مي باشند. از سوي ديگر شركت هاي حوزه توليدات صنعتي و خدماتي نيز اغلب مايل به بهرهگيري از اين افراد در حوزههاي برندينگ، بازاريابي و فروش ميباشند.
فرصتهاي شغلي براي فارغ التحصيلان دوره هاي MBA
با نگاهي اجمالي به نيازمندي هاي كسب و كار و پايگاه هاي تخصصي فرصت هاي شغلي در ايران، مي توان به جذابيت بيشتر اين رشته براي كارفرمايان و سازمان ها مطلع گرديد. همچنين رده بندي سازمان ها و شركت هاي متقاصي استخدام فارغ التحصيلان رشته MBA شركت ها و سازمان هاي پيشرو در حوزه هاي مختلف صنعتي، توليدي و خدماتي مي باشند.
درآمد فارغ التحصيلان رشته MBA
با مطالعات ميداني و پرس و جو از چند نفر از فارغ التحصيلان سال هاي نه چندان دور رشته MBA مي توان به فاصله ۳۵ تا ۲۰۰ درصدي درآمد سالانه اين افراد نسبت به فارغ التحصيلان رشته مهندسي پي برد. بطور متوسط مي توان براي قابل مقايسه بودن درآمد اين فارغ التحصيلان در وضعيت هاي مختلف اقتصادي اين رقم را با دلار در حدود ماهيانه ۶۰۰ تا ۴۵۰۰ دلار اعلام كرد. هرچند اين رقم وابسته به بسياري از متغيرها مي باشد و بسيار كمتر از درآمد سالانه فارغ التحصيلان اين رشته در كشورهاي اروپايي و امريكا است ولي نسبت به ميانگين درآمدهاي ساير رشته ها در ايران رقم بالاتري است.
اگر فارغ التحصيلان رشته MBA براي خودشان كار كنند!!!
توانايي هاي مديريتي فارغ التحصيلان رشته MBA موجب بهره مندي از پتانسيل هاي بالاي اين افراد براي موفقيت در تاسيس، رشد و توسعه كسب و كار شخصي آن ها مي گردد. اما از انجا كه در ايران بيشتر علاقه مندان تحصيل در رشته كارشناسي ارشد MBA را فارغ التحصيلان جوان دانشگاه ها تشكيل ميدهند، اين افراد بعد از فارغ التحصيلي از دوره هاي MBA اغلب علاقه مند به كسب تجربه در سازمان ها و كسب و كار هاي ديگر هستند تا راه اندازي كسب و كار شخصي!
مقاله اي كه با عنوان درآمد فارغ التحصيلان رشته MBA مطالعه كرديد ، توسط كارشناسان واحد تحقيق و توسعه مركز آموزش مجازي پارس تدوين گرديده است .
منبع: سايت ايرانيان MBA